ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ. Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2020

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Η Ανεξάρτητη κίνησή μας, η Ενωτική ΚΙΣΥΕΤ, από την πρώτο χρόνο συμμετοχής  της στο ΔΣ του Συλλόγου μας, πέρα των άλλων θεμάτων που ταλάνιζαν το σωματείο  μας, είχε θέσει ως κύριο στόχο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ θέματα. 

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ. ΣΤΟ ΣΣΕΜ 

Α. Στόχοι της ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ. 

1. Η χρηματοδότηση του ΕΤΑΤ από την Τράπεζα με καταβολή εισφοράς, μετά από  αναλογιστική μελέτη, διότι η εισφορά ύψους 377,32 εκ. ευρώ την οποία κατέβαλε η  Εμπορική Τράπεζα, όπως την καθόρισε η οικονομική μελέτη του 2005, για την  πληρωμή των συντάξεων ΕΤΑΤ, των ενεργών την 16.4.2006, ασφαλισμένων στο  ΤΕΑΠΕΤΕ, ήταν το 1/5 του αποθεματικού που απαιτούνταν για την απρόσκοπτη  καταβολή των συντάξεων και φυσικά μηδενίστηκε το 2014. (βλέπε εξώδικο ΚΙΣΥΕΤ  Νοεμβρίου 2015). 

2. Η εκπόνηση Αναλογιστικής Μελέτης, από Εταιρεία Αναλογιστικών Μελετών με  ευθύνη του ΣΣΕΜ, για τον προσδιορισμό της επιπλέον εισφοράς της Εμπορικής  Τράπεζας για την κάλυψη των ειδικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων ΤΕΑΠΕΤΕ. 

3. Η αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων ΤΕΑΠΕΤΕ των συνταξιούχων μας  επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑ, καθώς και των προσυνταξιοδοτικών παροχών ΕΤΑΤ  και ΕΤΕΑ στα προ του ν. 4387/2016 (ν. Κατρούγκαλου), επίπεδα. 

4. Η διεκδίκηση με ομαδικές αγωγές επιστροφών για τις μειώσεις από τις  αντισυνταγματικές περικοπές των ν. 4051/2012 και 4093/2012. 

5. Η συγκρότηση από εθελοντές, μέλη του Συλλόγου, Ομάδας Δανείων για να  βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαχείρισης των δανειακών  οφειλών των μελών του Συλλόγου 

Β. Αρχική, Καθοριστική Συμμετοχής της ΚΙΣΥΕΤ 

στο Δ.Σ. του ΣΣΕΜ 

Για πρώτη φορά και με αρωγό την εμπιστοσύνη σας, με την παρουσία και στήριξή  σας μέσω των εκλεγμένων συναδέλφων μας Χρήστου Τσιλώνη και Βασίλη Τσόκανου  στο Δ.Σ. του ΣΣΕΜ, η ΚΙΣΥΕΤ πέτυχε να ληφθεί απόφαση για να πραγματοποιηθεί  Αναλογιστική Μελέτη (Δεκέμβριος 2015) για το ταμείο μας. Έθεσε δηλαδή η  ΚΙΣΥΕΤ ως πρώτο θέμα και το πέτυχε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από το 2006 και  μετέπειτα. 

Το θέμα της Αναλογιστικής Μελέτης που οι μέχρι τότε διοικήσεις του ΣΣΕΜ δεν  είχαν ασχοληθεί καθόλου αν και συμμετείχαν στο ΔΣ του ΕΤΑΤ. Σημειώνουμε ότι  βάσει του νόμου λειτουργίας του το ΕΤΑΤ είχε ως βασική του υποχρέωση να  φροντίζει για την εκπόνηση νέων επικαιροποιημένων ανά πενταετία, αναλογιστικών  μελετών για την επάρκεια του αποθεματικού του Ταμείου.

Παρότι ήταν και εξακολουθούν να είναι απέναντί μας όλοι εκείνοι που δεν ήθελαν να  «εκδοθεί ο λογαριασμός» και να σταλεί εκεί που έπρεπε δηλαδή στην Τράπεζα, σε  πείσμα των αρνητών, αλλά για το καλό των συναδέλφων μας, η Αναλογιστική μελέτη  ολοκληρώθηκε. Στις 19 Οκτωβρίου 2017 παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία από τον  Σύλλογό μας στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής ενώπιον των εκπροσώπων όλων των  πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπων συνδικαλιστικών σωματείων, άλλων φορέων και  των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παρουσιάστηκε δε εκτενώς στον ηλεκτρονικό και  έντυπο τύπο. 

Γ. Ο Σημαντικός Ρόλος της Αναλογιστικής Μελέτης 

Η Αναλογιστική αυτή μελέτη αποτέλεσε το σημαντικό εργαλείο για τις περαιτέρω  διεκδικήσεις μας. Για πρώτη φορά προσδιορίστηκε με απόλυτη ακρίβεια το κόστος  των ειδικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, όπως αυτά καθορίζονται από το  καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ. Η ΚΙΣΥΕΤ, από τον Νοέμβριο 2015 είχε αποστείλει  σχετικό εξώδικο στο ΕΤΑΤ, στην ALPHA BANK και στον Υπουργό Εργασίας με  κοινοποίηση στον Υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της Εθνικής  Αναλογιστικής Αρχής. 

Με βάση αυτήν την Αναλογιστική Μελέτη, σχετικά πρόσφατα, στις 7 Οκτωβρίου  2020, δόθηκε η πρώτη «μάχη» στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Απαιτήσουμε τις παροχές  του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ απευθείας από την ΑΛΦΑ Τράπεζα -ως καθολικό  διάδοχο της Εμπορικής Τράπεζας- δηλαδή από τον υποσχεθέντα τις καταστατικές  παροχές του ΤΕΑΠΕΤΕ. Βασικό δε μάρτυρα υπεράσπισής μας είχαμε τον πρώην  Πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας κ. Ανδρέα Μπούμη. 

Ενωμένοι συνεχίζουμε γιατί ο αγώνας μας θα είναι μακρύς για το συγκεκριμένο θέμα. Δ. Η Επαναφορά των Επικουρικών Συντάξεων ΤΕΑΠΕΤΕ 

και των «Προσυνταξιοδοτικών Παροχών» ΤΕΑΠΕΤΕ/ΕΤΕΑ &  ΤΕΑΠΕΤΕ/ΕΤΑΤ 

Οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα έχουν να κάνουν και με τον βασικό διαχωρισμό μεταξύ  των συνταξιούχων της Εμπορικής, τους έχοντες αποχωρήσει έως τον Απρίλιο 2006,  που έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑΜ, καθώς και σε όλους τους υπόλοιπους  ασφαλισμένους το ΤΕΑΠΕΤΕ -εργαζόμενους στην Εμπορική- που  συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Απρίλιο 2006 (ν.3371/2005 & ν.3455/2006). 

Μετά την ακύρωση από το ΣτΕ, τον Οκτώβριο 2019, της υπουργικής απόφασης  επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων του άρθρου 96 του ν.4387/2016,  είχαμε την αποκατάσταση τον Ιούνιο 2020, των επικουρικών συντάξεων ΕΤΕΑ και  επομένως και των επικουρικών συντάξεων ΤΕΑΠΕΤΕ/ΕΤΕΑΜ. Αυτή όμως η  δικαίωση αφορούσε τους μισούς από του Συνταξιούχους της Εμπορικής  Τράπεζας. 

Σήμερα, εξακολουθεί να υφίσταται η κατάφωρη αδικία σε βάρος των  υπόλοιπων 5.000 συνταξιούχων του ΕΤΑΤ/ΤΕΑΠΕΤΕ της Εμπορικής που  συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 2006 και οι οποίοι έχουν υποστεί επιπλέον οριζόντιες περικοπές με το άρθρο 73Α του ν. 4387/2016. Προς τούτο ο Σύλλογός μας, παρά τις  αντίξοες συνθήκες λόγω της Covid-19, με συνέπεια και συνεχείς ενέργειες,  εξακολουθεί να διεκδικεί τη δικαίωσή μας με πολιτικές, συνδικαλιστικές και νομικές  δράσεις μέχρι την τελική νίκη. 

Είναι άξιο θαυμασμού για το συνδικαλιστικό κίνημα αυτό που επετεύχθη εν μέσω  του καλοκαιριού (Ιούλιος 2020) από το πρωτοβάθμιο σωματείο των Συνταξιούχων  της Εμπορικής Τράπεζας. Τρεις μεγάλες κινητοποιήσεις, τόσο σε πλήθος όσο και 

δυναμισμό, στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια οι πορείες μας μέχρι τη Βουλή  των Ελλήνων και το μέγαρο Μαξίμου για την αποκατάσταση και των συντάξεων  ΕΤΑΤ στα προ ν. «Κατρούγκαλου» επίπεδα. 

Εκτός από την συνδικαλιστική διεκδίκηση για την αποκατάσταση αυτή των  συντάξεων ΕΤΑΤ, προχώρησε επίσης α) σε επαφές με τα κοινοβουλευτικά κόμματα  με αποτέλεσμα να αναδειχθεί – συζητηθεί το θέμα στη Βουλή και β) στη δικαστική  διεκδίκηση με δύο Αιτήσεις Ακυρώσεως που, η νέα διοίκηση ΣΣΕΜ, κατέθεσε στο  ΣτΕ τον Μάρτιο 2017 για τους προσυνταξιούχους ΕΤΕΑ και ΕΤΑΤ. 

Υπενθυμίζουμε ότι, το 2016, μετά την ψήφιση του άρθρου 73Α του ν.4387/2016, δεν  έγινε κατορθωτό να γίνουν τέτοιες νομικές ενέργειες για το προσυνταξιοδοτικό, γιατί  οι προτάσεις μας ως ΚΙΣΥΕΤ συνεχώς προσκρούανε στην απόλυτη άρνηση εκ  μέρους των υπόλοιπων επτά (7) συμβούλων των κομματικών παρατάξεων, που τότε  έλεγχαν τη διοίκηση του σωματείου και με κάθε τρόπο προσπαθούσαν μη τυχόν και  αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες μετακύλισης χρέους ιδιώτη – της Τράπεζας – ύψους  100 εκ. ευρώ ετησίως στο Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα αλλά και στις πλάτες των  συνταξιούχων ΕΤΑΤ, με τις επιπλέον περικοπές στις συντάξεις τους 12 εκ. ευρώ  ετησίως. 

Χαρακτηριστικό της στάσης αυτής του προεδρείου της προηγούμενης διοίκησης  ΣΣΕΜ, ήταν ότι το υπόμνημα του ΣΣΕΜ για την χρηματοδότηση του ΕΤΑΤ, που  κατέθεσαν τον Απρίλιο 2016 οι δύο διοικητικοί σύμβουλοι της ΚΙΣΥΕΤ στο ΔΣ του  ΣΣΕΜ και έλαβε την έγκριση του ΔΣ, δόθηκε τελικά στους αρμοδίους υπουργούς  μόλις την 12/5/2016. 

Παραδόθηκε δηλαδή την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ 85Α/2016 με το  ν.4387/2016, όταν όλα είχαν τελειώσει σε βάρος μας, αφού είχαν καταφέρει να  αποτρέψουν οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή για την ένταξη του ΕΤΑΤ  στον ΕΦΚΑ και έτσι είχε απαλλαγεί νομοθετικά η Τράπεζα από τις υποχρεώσεις της  απέναντί μας. Οι κινητοποιήσεις δε κατά των περικοπών των συντάξεων ΕΤΑΤ με το  άρθρο 73Α, που ψηφίστηκε την 8η Μαΐου 2016, έγιναν μήνες αργότερα όταν πλέον  είχε οριστικοποιηθεί ο τρόπος επανυπολογισμού τους και είχε εκδοθεί η σχετική  εγκύκλιος της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 του τότε υφυπουργού, για την αναπροσαρμογή  των προσυνταξιοδοτικών παροχών ΕΤΕΑ και ΕΤΑΤ. 

Όσον αφορά τη δικαστική διεκδίκηση των περικοπών αυτών στο προσυνταξιοδοτικό  καθεστώς, πρόσφατα στις 7 Δεκεμβρίου 2020 συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι δύο Αιτήσεις  Ακυρώσεως που κατέθεσε η νέα Διοίκηση του ΣΣΕΜ και είμαστε σε αναμονή της  απόφασης. 

Ε. Αγωγές Επιστροφών Μειώσεων από τους 

Αντισυνταγματικούς Νόμους 4051/2012 & 4093/2012 

Η ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ., συνεπής στα πλαίσια των προγραμματικών εξαγγελιών/στόχων της,  πρότεινε και το ΔΣ δρομολόγησε άμεσα το 2017 και τις νομικές διεκδικήσεις για τις  αντισυνταγματικές μειώσεις συντάξεων των ν. 4051/2012 και 4093/2012. Σε  δικαστική εξέλιξη βρίσκονται και οι 100 ομαδικές αγωγές των 5.000 συναδέλφων μας  που από τον Μάϊο 2017 ο ΣΣΕΜ είχε καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν υπό την  καθοδήγησή του. 

Επιπλέον με τις καίριες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, τελικά επιτεύχθηκε η ένταξη  στην Υπουργική Απόφαση και των «προσυνταξιούχων» μελών μας, στους  δικαιούχους που έλαβαν τα αναδρομικά 11μήνου (6ος/2015-5ος/2016).

ΣΤ. Η Ομάδα Δανείων Αρωγός στους Δοκιμαζόμενους 

Συναδέλφους 

Η Ομάδα Δανείων που συγκροτήθηκε με πρόταση της ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ. από την νέα  διοίκηση του Συλλόγου στις αρχές του 2017 έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο  μέχρι σήμερα, συμβάλλοντας στην επίλυση θεμάτων διαχείρισης & ρύθμισης δανείων  για πάνω από 600 συναδέλφους μέχρι σήμερα. Παράλληλα παρακολουθεί όλες τις  τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τα θέματα του Ιδιωτικού Χρέους, είναι σε συνεχή  συνεργασία με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. (Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα Ζωής) και  παρέχει έγκυρη & έγκαιρη πληροφόρηση και προτάσεις για την αντιμετώπιση  σχετικών θεμάτων οφειλών, όχι μόνο δανείων, στα μέλη του Συλλόγου. 

Το τελευταίο τρίμηνο δόθηκαν πολύ σημαντικές βοήθειες σε 20 και πλέον  συναδέλφους, που εντάσσονται στην «Πλατφόρμα Γέφυρα» λόγω μείωσης του  οικογενειακού εισοδήματος εξ αιτίας των συνθηκών της πανδημίας. Παράλληλα  συνέβαλε καθοριστικά στην επιστροφή των χρημάτων, από τα αναδρομικά των  νόμων 4051/2012 και 4093/2012, που κατά παράβαση της νομοθεσίας είχε  παρακρατήσει η Τράπεζα από δεκάδες συναδέλφους που έχουν ληξιπρόθεσμες  οφειλές. 

Τέλος για την τρέχουσα περίοδο διαχειρίζεται, από την πλευρά του ΣΣΕΜ, το θέμα  του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Δανειοληπτών που είχε συνάψει το 2003 ο Σύλλογος  Εργαζόμενων της Εμπορικής Τράπεζας και το οποίο κατήγγειλε η Groupama. Εντός  των ημερών θα υπάρξει σχετική κατατοπιστική ανακοίνωση για τις λύσεις που θα  υπάρχουν. 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΜ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Εν μέσω όμως όλων αυτών των θετικών εξελίξεων για τα μέλη του Συλλόγου μας,  κάποιοι «καλοθελητές» προσπαθούν, ακόμη και σήμερα, να υπονομεύσουν την  τεράστια αυτή θετική πορεία και εξέλιξη των δίκαιων διεκδικήσεών μας με  παραπλανητικές ανακοινώσεις ή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά  και με άλλους αθέμιτους τρόπους. 

Παράδειγμα η από 10.11.2020 ανάρτηση της ηγετικής ομάδας της ΕΑΣ.  Συνταξιούχων (ΕΑΣ.Σ) σε ομάδα του F/B. Με μια απλή ανάγνωση, της  συγκεκριμένης ανακοίνωσης αλλά και των αντίστοιχων προηγούμενων, ο κάθε  συνάδελφος θα διαπιστώσει την μεγάλη απόσταση που βρίσκεται η σκέψη της  ηγετικής ομάδας της ΕΑΣ.Σ καθώς και οι θέσεις της από την πραγματικότητα που  βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι. 

Στην προσπάθεια της ηγετικής αυτής ομάδας να «συσπειρώσει» τους οπαδούς της με  την παρακίνηση κομματικών αντανακλαστικών και να δηλώσει την «παρουσία» της,  προσπαθεί με αήθη τρόπο να υπονομεύσει τη μεγάλη επιτυχία του ΣΣΕΜ ως προς τα  δίκαια των μελών του, επιστρατεύοντας ανακρίβειες και αναλήθειες. Ανεπιτυχώς  βέβαια διότι οι συνάδελφοι διαθέτουν και γνώση και κρίση. 

Βεβαίως και ψηφίστηκε η ΚΙΣΥΕΤ από το 64% των συναδέλφων μας στις πρόσφατες  εκλογές. Ποτέ όμως ΔΕΝ θα «κάνει ότι θέλει», όπως κάποιος συνάδελφος, είτε  παραπληροφορημένος είτε αγνοώντας την αλήθεια των θετικών γεγονότων, σχολιάζει  κάτω από ανάρτηση του ΣΣΕΜ, η οποία ανάρτηση του ΣΣΕΜ στηλιτεύει τις κάθε 

είδους παραπλανητικές ηθελημένες ή όχι προσπάθειες μεμονωμένων ατόμων  εναντίον του ΣΣΕΜ και κατ΄επέκταση και των μελών του. 

Τα εκλεγμένα μέλη της ΚΙΣΥΕΤ στο Δ.Σ. του ΣΣΕΜ, όπως μέχρι τώρα έχουν  αποδείξει, συμπεριφέρονται και κινούνται με γνώμονα το συμφέρον και το δίκαιο των  συναδέλφων. Λειτουργούν με ανοιχτές διαδικασίες διοικητικών συμβουλίων,  απόλυτη διαφάνεια στην λειτουργία του Σωματείου, με συμμετοχή και έλεγχο της  δράσης των μελών του ΔΣ από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις, άνω των 1.300  συναδέλφων, που κανένα άλλο σωματείο δεν μπορεί να τις επιτύχει με τις συνθήκες  συνδικαλιστικής απαξίας των τελευταίων δεκαετιών. 

Άλλο επαίσχυντο και απαράδεκτο πρόσφατο γεγονός, η ψευδής και κακοπροαίρετη  καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία, από πρώην μέλος του Συλλόγου μας,  «συνδικαλιστή» προσκείμενο στην προηγούμενη διοίκηση (είχε εκλεγεί το Δεκέμβριο  2016 αντιπρόσωπος στην ΟΣΤΟΕ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚ.Σ [ΔΑΚΕ]), ότι ο  ΣΣΕΜ λειτουργεί παράνομα κατά παράβαση της απαγόρευσης που ισχύει εν καιρώ  περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τέτοιο θέμα δεν  υφίσταται. Όμως τέτοια ανόητα και συκοφαντικά τερτίπια δεν «περνούν» στις  συναδέλφισσες και στους συναδέλφους. 

Τελευταία πράξη η συντονισμένη προσπάθεια, όπως τελικά αποδείχτηκε από την  κοινή εμφάνιση διάφορων ετερόκλητων υπερασπιστών, δημιουργίας θέματος  παρακράτησης 30% στις συντάξεις απασχολούμενων «προσυνταξιούχων». 

Η εναπομείνασα στείρα κομματική αντιπολίτευση απέναντι στη διοίκηση του ΣΣΕΜ,  αδιαφορώντας για ενδεχόμενες συνέπειες πρότεινε εθελούσια προσέλευση των  απασχολούμενων συναδέλφων στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, με αίτημα των ιδίων  να εξεταστεί η παρακράτηση του 30% της σύνταξής τους. 

Η «πρόταση» αυτή έγινε κάτω από τον τίτλο της «Επιτροπής Παραρτήματος  Θεσσαλονίκης», χωρίς φυσικά να υπάρχει σχετική απόφαση ή έστω ενημέρωση των  μελών της Επιτροπής και στηριζόταν στο αφελές; επιχείρημα «να διαπιστώσουν εάν  εμπίπτουν στις περιπτώσεις περικοπής σύνταξης ώστε να αποφύγουν τόσο την  αναδρομικότητα επιβολής των περικοπών όσο και ενδεχόμενες νομικές επιπτώσεις».  Σημειώνουμε ότι τουλάχιστον στα συνδικαλιστικά «κλιμάκια» είναι απόλυτα γνωστό  ότι η διάταξη που προέβλεπε μείωση της σύνταξης για το «προσυνταξιοδοτικό  καθεστώς», αν και είχε συμπεριληφθεί αρχικά στο νομοσχέδιο, απαλείφθηκε από τον  τελικό Νόμο όπως ψηφίστηκε. 

Σε αυτή την ενέργεια συστρατεύτηκε και πάλι η «ενιαία» αντιπολίτευση των  ηγετικών ομάδων ΔΑΚ.Σ. και ΕΑΣ.Σ. και τα ίδια άτομα τα οποία στο παρελθόν, όπως  κατήγγειλαν συνάδελφοι σε ΓΣ, έλεγαν σε συναδέλφους ακριβώς τα αντίθετα. 

Η εχθρική στάση της ΔΑΚ.Σ προς το «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» είναι βέβαια  γνωστή. Ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρη για το τ. ΕΤΑΤ στην προεκλογική της διακήρυξη,  τον Δεκέμβριο 2019, όταν διακήρυττε ότι «πρέπει να ανησυχούμε για το  προσυνταξιοδοτικό και για το ΕΤΑΤ». Έγραφαν χαρακτηριστικά ότι «το  προσυνταξιοδοτικό έχει ημερομηνία λήξης και πλησιάζει»! 

Αναφορικά δε με την διεκδίκηση καταβολής προσαύξησης στις νέες επικουρικές  συντάξεις από 1/1/2015, εξ αιτίας των αυξημένων εισφορών ΤΕΑΠΕΤΕ όσων  προσυνταξιούχων συνταξιοδοτούνται από τον κύριο φορέα λόγω συμπλήρωσης του  ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως προβλέπει το άρθρο 30 του ν. 4387/2016, η  στάση της ΔΑΚ.Σ, είναι ίδια με εκείνη του υπηρεσιακού μηχανισμού του υπουργείου.  Στην προαναφερθείσα προεκλογική της διακήρυξη, σε πλήρη ταύτιση με την 

προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σημερινή και προηγούμενη και τον  υπηρεσιακό μηχανισμό, επαναλάμβανε ότι δεν μπορούμε να προβάλλουμε  διεκδικήσεις λόγω των αυξημένων εισφορών ΤΕΑΠΕΤΕ γιατί «η πραγματική αιτία  των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών ΤΕΑΠΕΤΕ είναι η στήριξη του  προσυνταξιοδοτικού»! Κοινώς δεν δικαιούμαστε την προσαύξηση επικουρικής λόγω  υψηλότερων εισφορών γιατί οι υψηλότερες εισφορές έχουν «φαγωθεί» με τις  πληρωμές του «προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος»!!! 

«Δοξάστε τους»….. και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί εκπροσωπούσαν τα συμφέροντά  μας μέχρι το 2016…. γι΄ αυτό και βρεθήκαμε με μείωση 20-30% επιπλέον από όλους  τους υπόλοιπους συνταξιούχους. 

Είναι θλιβερό που τα ελάχιστα αυτά ηγετικά στελέχη της ΔΑΚ.Σ και της ΕΑΣ.Σ  συνεχίζουν τη «συνεργασία» που είχαν στο τελευταίο προεδρείο της προηγούμενης  διοίκησης του ΣΣΕΜ και σε κοινή δράση και αλληλοϋποστήριξη με τον  προαναφερθέντα γνωστό υβριστή και συκοφάντη του Συλλόγου, ακολουθούν πορεία  τυφλού μίσους απέναντι στη διοίκηση του ΣΣΕΜ. 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο ως συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των  συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν  να αμαυρώσει ή να υπονομεύσει τις προσπάθειές μας. Και ακόμη περισσότερο τώρα  που η μεθοδικά οργανωμένη προσπάθειά μας έχει μπει στο τελικό στάδιο. 

Από την πρώτη στιγμή ως ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ. καταθέσαμε προτάσεις, δείξαμε τον δρόμο της  διεκδίκησης και του αγώνα. Υποσχεθήκαμε μελέτη, μεθοδικότητα, οργάνωση,  ανιδιοτέλεια και αγώνα σε όλα τα μέτωπα. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχουν ούτε  έτοιμες, ούτε εύκολες λύσεις. Μόνος δρόμος η αλλαγή πορείας του ΣΣΕΜ και ο  αγώνας. 

Μας εμπιστευθήκατε, η εμπιστοσύνη σας καταγράφηκε στο 64% της ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ. στις  πρόσφατες εκλογές, στα χίλια και πλέον άτομα σε όλες τις τελευταίες Γενικές  Συνελεύσεις, στα 2.000 και πλέον άτομα στις συγκεντρώσεις Μαΐου – Ιουνίου 2019  και στα 1.000 και πλέον σε συνθήκες πανδημίας τον πρόσφατο Ιούλιο. 

Συνεχίζουμε ενωμένοι σε μια γροθιά και πάμε μπροστά … Το δίκαιο είναι μαζί μας,  το τεκμηριώνουμε καθημερινά και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ σε όλα τα ΜΕΤΩΠΑ. 

Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά με Υγεία, Δύναμη … και Κάθε Καλό στο Δρόμο  μας Προσωπικά, Οικογενειακά, Συλλογικά… 

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΚΙ.ΣΥ.Ε.Τ

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Εξελίξεις…

Ανακοίνωση συγκέντρωσης

Ανακοίνωση συγκέντρωσης

Κίνηση Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας - ΤΕΑΠΕΤΕ Εκλογές Συλλόγου Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 Αγαπητοί...

Διαβάστε Περισσότερα
Share This